Cart module - menu error

GK User
Wed Aug 10, 2016 11:17 pm
Witam,
Problem polega na tym, że gdy opublikuję hikashop cart module w pozycji cart, nie wyświetla koszyka w określonym miejscu, menu przestaje działać i wyświetla na całą stronę zawartość "tytuł strony dla przeglądarki" :(
Senior Boarder

teitbite
Sat Aug 13, 2016 1:08 pm
Hi

Niezbedyn bedzie url to strony, zeby sprawdzic co jest nie tak. Prosze zostawic blad, zebym mogl go zobaczyc.
Moderator

teitbite
Wed Aug 31, 2016 9:04 am
Hi

Przepraszam, ale umknela mi prywatna wiadomosc. Widze na stronie ze do kodu koszyka zaczerpnieto sporo zduplikowanego kody. Wydaje mi sie, ze to przez ktorys z dodatkow, ale zeby sie upewnic prosze o przeslanie dostepu do joomla panelu i ftp.
Moderator

teitbite
Wed Aug 31, 2016 11:56 am
Hi

Zglosilem problem do programistow, odezwe sie jak tylko otrzymam od nich odpowiedz.
Moderator

teitbite
Thu Sep 01, 2016 6:18 pm
Hi

Problem rozwiazany. Ponizej wklejam odpowiedz od programistow:

tmpl=json powoduje wczytywanie component.php z templates/system

tak jakby nawet nie nadpisywało z naszej template tego.

Dodatkowo klient ma Admin Tools więc:

Komponenty > Admin Tools > Web Application Firewall > Configure WAF > Visual Fingerprinting Protection > List of allowed tmpl= keywords - trzeba było dodać json,ajax,cart

Problem najpewniej wynika z tego, że klient używa wielu szablonów i wtedy te requesty lecą do templates/system - dlatego jedyne co mogłem zrobić to wrzucić tam pliki ajax.php, cart.php i json.php z naszego szablonu
Moderator

GK User
Thu Sep 01, 2016 7:29 pm
Niestety po dodaniu produktu dalej się rozjeżdża (screen).
Faktycznie są dwa szablony, aby "ładnie" obsłużyć sklep na istniejącej stronie. Istniejąca strona nie ma obsługi Hika, a nie można chyba w sposób prosty zaimplementować obsługę sklepu z innego szablonu (obydwa Gavick)?
Senior Boarder

teitbite
Mon Sep 05, 2016 1:54 pm
Hi

Nie wydaje mi sie, zeby to byl problem w tym przypadku. Odsylam do programistow. Odpisze, jak dostane od nich odpowiedz.
Moderator

teitbite
Tue Sep 06, 2016 10:12 am
Hi

Programisci maja jakis problem z instalka. Pliki z wnetrza templatu nie sa uzyte przez komponent, wiec podmienili plik w hikashop bezposrednio: views/tmpl/product/cart.php dla poprawy wygladu, ten kod trafil do override.css

Code: Select all
#hikashop_cart .hikashop_small_cart_total_title,
#hikashop_cart .hikashop_product_price.hikashop_product_price_0 {
    color: #000!important;
}
Moderator

GK User
Tue Sep 06, 2016 10:26 am
Dzięki - powinno teraz być ok.
Senior Boarder

teitbite
Fri Sep 09, 2016 7:56 am
Hi

Ciesze sie to slyszec :) Zamykam watek w takim razie.
Moderator