Jak użyć większej ilości czcionek (Google) jednocześnie?

GK User
Mon Oct 26, 2015 7:53 pm
Mam problem z jednoczesnym użyciem większej ilości czcionek google. Szablon w sekcji Fonts, pozwala mi użyć jednej czcionki dla Body, jednej Headers i dwóch dowolnie, co w sumie daje mi tylko cztery czcionki. Ja wiem, że generalnie to używa się jednej na całą stronę, estetyka, wiadomo. Tylko jeśli ktoś oczekuje ode mnie, że mu uruchomię na stronie więcej czcionek? To jak ja mam to zrobić?

W szablonach innych producentów, spotkałem świetną opcję do dodawania kodu w sekcji HEAD dokumentu, tak jak u Was Excluded JS/CSS i Custom CSS code. Niestety, dodanie kodu czcionki google do sekcji HEAD ręcznie nie jest proste, nie ogarniam pliku head.php z folderu \layouts\blocks\.

Proszę o pomoc.
Fresh Boarder

GK User
Mon Oct 26, 2015 10:19 pm
Hello,
rozumiemy twoje "rozgoryczenie", ale ilosc czcionek takze z zasobów google spowalnia strone dlatego GK zdecydowal sie dac tylko tyle pól ile widzisz.
Oczywiście używając np.
Pluginu Phoca Site - możesz dodac wiecej bez dotykania sie pliku php o którym wspomniałes
do tego jeszcze kwestia dodania-użycia stylu CSS wygenerowanego przez Google Fonts i to tyle trudnego w temcie.
Platinum Boarder